Wednesday, March 20, 2013

Berhujung minggu dengan mereka!!

assalamualaikum semua..
waaaa lama dah tak masuk sini.. last masuk pon post entry before masuk praktikal.. nie dah sebulan lebih praktikal baru nak jenguk balik.. ngeee.. maafla.. sibok gila kat ofis.. sebenarnya ada ja masa terluang tapi tak dak internet plak kan.. nak story buat draf tak syok.. nnti tangan gatai nak delete.. hak3.. masaalah betoi kan??

haaa.. minggu lepas a.k.a 9 haribulan 3 tahun 2013 nora pi jalan2 ngan member kat penang.. hoho biasala.. yang tinggal kat arau nie dah berkurang... tinggal kak yin ja yang still ada kat uitm.. nora ngan tima ngah praktikal.. kak zaeen, kak mieza ngan kak mashitah dah abis belajar dah.. so memang sunyi la keadaan disini.. errrr mesti tertanya kan depa nie sapa.. yang mana satu.. ngeee.. meh nak perkenaikan depa nie.. :)

 haaaa... nie la depa... gambar atas dari kiri.. kak mieza yang kecik baju pink tue.. kak yin baju biru, tudung coklat tue tima n baju hitam tue kak zaeen.. yang gambar bawah berbaju hitam i'm nikon nie kak mashitah.. tapi trip pi penang nie tak semua join la.. berempat ja.. nak tau kami pi mana?? hehehhe meh nak story.. masa yang singkat tapi berbaloi gak la.. of course la dari perlis pi penang kot.. kalau setakat nak duk saja buang masa je la kannnnn.. ngeee~~

nora ngan kak yin bertolak hari sabtu pi penang.. nak dijadikan ceritakan.. aduyaii.. baby blue kak yin a.k.a kereta kelisa dia buat perangai.. first pagi2 dah pi cari bengkel nak servis kereta.. pastu cari punya cari singgah shell kat arau je la.. check punya check tambah la minyak enjin sikit. pastu kona la buh minyak.. dah abis boh tetiba tak leh start.. huwaaaaa.. gena nie.. memang cemas la kami dua nie.. nasib la still kat shell.. terus panggil abg pomen tue.. hhoho. last2 tukar bateri la keta tue.. hurmm dugaan2.. pastu kami teruskan perjalanan gi penang... singgah sg petani jap ambik kak zaeen.. hoho..

straight g penang ambik kak mashitah.. then solat jap.. yeeeaaa masa tuk berpoya2 a.k.a berjalan2.. weeeehhhoooo....

first sekali.. kami kena decide nak pi makan or nak pi war muzium.. almaklumla.. schedule kami dah lari sebab masaalah awal pagi tue.. then kami decide nak pi war muzium dulu.. ohhh perut sabar yer.. nnti kami isi nooo..

so pengembaraan bermula.... tiket dewasa yang ada ic kena rm20.. kanak2.. errrr hihihi maaf noo cheq tak tengok pon.. meh kita layan gambar.. penat dah baca kann.. jom jamu mata.. ngeee..

 nie la gerbang war muzium nie.. kak mashitah cakap pernah keluar kat majalah 3 pasal muzium nie.. tapi tak perasan la plak.. hehhhehe..

MALAYA BORDER CHECK POINT
ok meh nak story sikit.. war  muzium nie sebenarnya kubu british dulu.. apa yang ada dalam tue memang original.. depa cuma decorate sikit2 la.. ikot auntie yang kerja situ.. kubu nie tak dak sapa teroka sampaila tahun 2002 kalau tak silap depa jumpa.. dah 60 tahun++ la kiranya.. huhhhh...



 kapak yang ada kat situ memang original.. kapak yang digunakan untuk potong kepala orang.. huhu..


 lorong rahsia.. dia dari bawah panjat naik atas.. first kena merangkak pastu panjat naik atas.. penat jugakla.. nora orang last la panjat.. berpeluh jugak la tunggu depa abih panjat,, hahhaha

 tarikan yang best kat sana kita boleh nampak permandangan nie.. hoho.. patutla senang british buat rancangan... nampak segala dari atas nie... hebat2... memang kangum la nora ngan keadaan kubu nie.. cuma ada la benda2 yang depa tambah tue boleh buat jantung nak terkeluar.. hoho.. nora nasihatkan sapa yang tak kuat semangat tue tak payah la pi... kang tak pasal2 ja.. hoho dan nun jauh disana.. jambatan kedua penang... waaa nak siap daaahhhhh


 muka kepenatan pusing war muzium nie.. memang luas la.. pucat abih muka sowang2.. ketara tue nora la.. lagipun kami tak makan tengah ari lagi.. tapi apapon satu pengalaman yang best la.. bagi yang nak pi.. sila bawak air naaa.. pesanan ikhlas.. kang jadi cam kami dahaga teruk2 la kiranya,, ngeee

destinasi seterusnya.. perut yang lapar membawa kami keeee...

 SEOUL GARDEN

first time nora mai seoul garden nie sebenarnya.. tapi best gak la.. paling best sebab boleh makan aiskrim hahhaha.. tanpa had pulak tue.. keh2.. memang best la.. macam steamboat ja tempat nie.. cuma exclusive sikit la.. harga dia bolehla kalau jenih suka duk lama2 makan.. hehehe.. pastikan perut betol2 lapar confirm tak rugi.. :)

kat laman luar seoul garden nie ada la wall yang bergambar.. so bagi yang suka bergambar...


anda boleh jadi seperti kami.. ngeeee.... mula2 tue malu gak la nak bergambar kat situ.. tapi ramai ja duk bergambar.. dengan kami2 nie jenis layan ja.. maka terhasillah gambar seperti diatas.. ngeee.. layan habis la cita dia.. sebenarnya banyak g gambar nie.. tapi jenuh berat la nak loading kalau boh semua.. huhu...

lepas habis makan tue destinasi seterusnya....
NIGHT MARKET
hoho,, jalan2 pusing ja.. mula tue nak beli la baju i love penang. tapi jalan punya jalan tak dak satu pon yang berkenan... so tak jadila.. tulisan dia simple sangat.. tak berbaloi nak beli.. dalam kul 12 lebih camtu.. kami balik la rehat2..

esok tue lambat sikit la bangun.. almaklumla.. letih semalam... pakat tidur balik lepas solat.. so lewat sikit la gerak.. first g brunch dulu. nak cari nasi kandar awal2 nie mana ada lagi.. so pi pekena nasi beriani la dulu...

perrgghh memang sedap + layan la cita dia.. habis tue kami pi la jalan2 dulu.. nak cari jeruk..
cadangnya lepas tue nak pi bukit bendera.. ooohhh saya sangat eksited sebab tak pernah naik.. dan nasibku malang lagi bila awan gelap mula berarak... dan air mula menitik.. hujaaannn.. huwaaa.. :( memang kona balik la.. terus straight pi mall tengok wayang.. hahhaa... nasibla.. habis tengok wayang tue duk kat tepi pantai dulu.. apa lagi photoshot lagi la.. hhahaha memang tak dak keja lain la kami nie.. ngeee...


sikit2 cukupla tunjuk noo... ngeee.... pastu straight balik perlis.. hoho...

lama dah tak jalan2 nie.. nasib abah bagi permission.. ngeee...

k la sampai sini ja.. nanti ada story best nora menaip lagi na.. (sebenarnya banyak ja story tapi yang lama2.. kang cerita sini tak best dah la.. huhu) daaaaa.....

WITH LOVE~~~







2 comments:

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

nora amila ghazali said...

saifudin: ngeee,, selagi mampu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service