Saturday, July 30, 2011

Pengalaman bulan puasa..


assalamualaikum semua...
pengalaman bulan puasa??? hahha mesti kita semua ada pengalaman tersendiri kan??
biasala sapa tak pernah alami zaman kanak2..
bila nora teringat balik memang nak tergelak la.. aduuiii

nie sebab tengok nasik lemak kopi O tv9 la nie..
hahhaha tengok budak2 tue duk cerita sal pengalaman depa pastu terus tanya mak..

nora: along ada buat perangai cam tue tah.. lupa dah..
mak: hurm tah la... along asanya senang ja puasa dulu...

pastu terus teringat sesuatu.. nora memang gelak keras perut dah..
pastu terus kata... asanya dulu kat kampung masjid, changlun...
asanya pernah ngan sepupu lepas main nampak paip air...
pastu tengok kiri kanan... hehehhe... kisah selanjutnya mesti dah paham kan??
*terus kantoi ngan mak... =_=" tapi normal la.. nora kecik lagi time tue.. hee~~

hahhahaha... macam2... 
tapi kami semua cucu wan  belah mak nie ada motivasi sikit..
arwah wan *ayah kepada mak akan bagi duit RM30 kalau posa penuh... hahhahhaha
waktu tue memang berlumba2 la nak puasa penuh...

time raya dapat duit tunjuk kat adik... hehehe dia tak posa dapat sikit ja..
hahah tapi tak gat plak berapa... hahha..
ha... ada satu lagi time mandi... keh3...

mesti ramai pernah buat kan??? sambil menyelam minum air..
nie sambil mandi sambil minum air.. tapi tak banyak la... teruk kan???
lawak betul kalau ingat2 balik.. hehehe
malu pon ada gak.. hihi tapi tue la pengalaman kita.. tak boleh lupa wooo....
pangalaman kan guru terbaik dalam hidup kita... hehhe


ha... apa pengalamn ampa2..???
jom share.. kalau ada entry sal pengalaman bukak posa...
letak link kat comment yer.. leh kongsi ngan nora.. :)
insyaallah nora masukkan link ampa2 kat entry nie.. :)

11 comments:

ieLa yaaCoB said...

puasa zman knak2 mmang bez..dpt duit ryer lg best..hehe

nora amila ghazali said...

iela: betul2 duit raya yang best tapi sekarang dah tak dapat... :(

fathiahRAIHANA said...

zaman kanak2 puasa best , kat rumah tok . hihi .
tp bila dok asrama best jugak , dgn mmber2 ^___^
rindu sgt ..

nora amila ghazali said...

fathiah: betol2.. time kat asrama pon best... teringat hostel, kolej... errr

halila Ibrahim said...

akak tak ingat sangat kecik2 dulu posa cam na.. tp bila dh sekolah mmg famili akak tegas sikit tak leh main2.. kecuali tak larat sangat2 dah...

nora amila ghazali said...

kak fazz: hihihi.. nie semua pengalaman kecik2.. besar2 dah tau tak berani buat dah.. heee~~~

bact. said...

kih3..
kalo ingt balik masa kecik mmg la
rasa nak tumbuk perut sendiri ooo
punya la malu.

neh pengalaman chek
http://thisisbact.blogspot.com/2011/07/ramadan-zaman-kanak-kanak.html

cx's said...

hahah. pglmn bdk2 yg paling feymes adlah mandi smbil minum air. hahah btw, jemput join segmen cx's :geng UiTM by campus

nora amila ghazali said...

bact: hahahha.. biasala.. kalau tak dak pengalaman cm na kita nak belajar... akan diterjah.. :)

cx: hahha tue la.. insyallah nnti nora join na... :)

Pakcu Sofi said...

kum......kum.....

nora amila ghazali said...

pakcu: errrr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service