Thursday, July 14, 2011

Cuti2 @ Genting Highland



assalamualaikum semua..
kali nie cuti2 nora gi genting plak..
actually dah 2 minggu lepas nora pergi tapi tak sempat nak buat entry..
errrr sifat malas melanda tue jadi macam tue.. heeee~~~

untuk entry kali nie pon banyak gambar gak...
macam cuti2 @ langkawi aritue..
tapi cuti yang nie nora ikot rombongan geng oc...
senior nora yang arrange semua nie..
nak tau cerita dari pihak dia sila klik sini..

tapi untuk yang cuti kali nie satu perkataan ja..

BEST!!!!

nak tau napa?? meh usha gambar.. heee~~

menunggu kedatangan bas dengan penuh kesabaran.. :)

nie dah pagi dah.. kat perhentian apa tah.. lupa dah..
otw nak gi genting.. hehhehe..

penuh ngan orang kat sini.. berjam2 gak la beratur nak naik awana cable car nie..
berpeluh2 menunggu.. huhhh

haaaa.. nie rupa awana cable car.. first time nora naik yang nie..
dulu mai naik yang satu lagi.. iihihi..
masa nie ada problem sikit kat cable car yang satu lagi..

haaa... sesak2... 25 orang satu cable car nie..
dia lambat sikit sebab satu laluan tue.. satu cable car ja..
nak naik tue tak la lama sangat..
tapi mybe perjalanan turun dan naik tue buat kami tunggu sangat lama... sob3..

haaaa sampai ja atas tue.. kami letak barang terus gi kaunter tiket...
pastu apa lagi.. hehheehe masuk main2 la..
nie first permainan nora naik... jangan cari nora kat atas tue..
sebab nora yang tangkap gambar.. nora naik lepas yang nie..
best2... walaupun pening sikit... heee~~

pastu ingatkan nak naik roller coaster yang panjang tue..
jangan tanya nama dia apa.. lupa la.. *tak ambik tau pon..
hahhaaha.. tutup sekejap maintenance.. so fikir2 kami cari yang lain.. heeeee~~
jumpa yang pendek punya.. apa lagi naik je la. masa nie tengah beratur nak naik...
panjang =_=" penat beratur.. tapi puas... :)

lepas tue kami pi main bumper boat.. best...
walaupon setiap kali kena langgar abis basah baju.. hhahahha...
agak susah nak kawal boat tue.. tapi bila dah boleh kawal.. hahhhaa
kolam tue aku yang punya.. hahahhahahha

ha.... dah bukak dah roller coaster panjang tue.. apa lagi beratur la..
aiyoookkkk panjang kot.. redha je la.. =_="
masa nie dua senior join naik sekali... depa potong line kot..
agagagga...

lepas main roller coaster panjang tue... kami pi yang santai2 sikit..
kami naik pusing2 dino land.. hihi.. naik boat pusing2..
pastu nak sampai perhentian ada masuk dalam gua..
best gak dia ada cerita serba sedikit pasal dinosour nie..
pastu ada replika dinosour gerak2.. SUKA!!! rugi sapa tak naik.. hihihi

dah abis naik boat tue.. kami jalan2 dalam dalam pulau tue..
pulau ker??? hahah duk tengah2 air kira pulau la jugak..
banyak la replika dinosour dalam tue.. best2!!

pastu nora pujuk la kawan2 nora tue naik go kart...
depa setuju yeeeaaaa.... tapikan beratur punyala lama..
sampaikan masa dah lewat dah..
errrrrr sepatutnya kena kumpul kan lobi nak check in masuk hotel..
heeee~~ terpaksalah antar msg kat senior nora cakap nak naik go kart kejap..
*nasib dia tak marah.. agagaga
tapi best2 naik... rugi kalau pi tak naik.. tapi sejuk!!!!!

malam tue dalam kul 8.30 kami turun balik..
jalan2 sambil tue duk tunggu geng laki.. =_=" kalah perempuan depa siap..
lambat tul.. bila depa sampai terus ajak naik errr apa tah nama dia.. pirate boat asanya..
tapi santai2 sikit la.. pusing kawasan dalam indoor tue.. :)
gambar atas tue view masa naik benda tue.. heee~~

huhhhh lepas naik yang pirate boat tue... terus ajak depa pi makan..
bayangkan dari pagi dengan minum air kotak susu satu.. nie baru nora makan plak...
hahhaha.. yang nie tq kat kawan nora belanja.. hihihi.. jimat tul pi jalan ngan depa..

lepas makan.. main lagi!!! heeee~~~ nie naik car bumper plak..
sesi balas dendam.. petang tue depa langgar ngan boat bumper.. hahhahha
siapla semua nora langgar.. hahhahha tapi yang nie sakit sikit banding yang boat tue..
basah ja.. =_="

lepas tue.. haaaaaa sekarang nie beratur nak tengok movie 4D..
first time nak tengok nie... sambil duk beratur tue...
ada sorang budak cina tue.. aiyoookkk dah la speaking...
pastu macam2 dia cakap kat senior nora.. hahah
layan je la erk.. :P

abaikan muka nora dengan spek mata 4D tue.. hihi
apa2 pon cerita dia best.. satu pengalaman yang nora tak kan lupa punya...
rugi kalau tak masuk... heee~~~

keluar dari tempat 4D tue... kami bergambar kat kawasan luar tue..
masa tue dah pukul 12 lebih dah... sejuk ya amat..
tapi hahhahha semangat punya pasal boleh kami bergambar lompat2 tengah kesejukkan tue..
hahahhahha

pastu kami pi minum2 plak.. hoho
errrr... lepas minum tue.. jalan lagi.. errr...
dah pi jalan bagi abis la kan???
jalan2 kat star walk.. ada apa?? gambar artis luar negara yang pernah datang genting..
banyak la juga..

kami jalan sampai ke tempat bus stand yang ada kat genting tue..
saja ja.. buang masa jalan2... hihi.. nie muka2 yang tak reti kesejukan..
ish2.. orang dah tidur dah.. pukul 1 lebih dah asanya waktu nie..
tq guyysss sanggup jalan malam2 dalam kesejukkan.. :)

nie geng yang jalan ngan nora waktu siang hari masa sampai genting... tq guysss...
*terpaksa tunduk sikit kalau tak nampak sangat kami tinggi.. agaggaga LARIK~~~

nie semua yang join... ramaikan???? hoho..

balik naik cable car yang terpanjang di asia.. kalau tak silapla..
hehhehe bye2 semua..

tq sudi baca.. :)

* sorry erk banyak sangat gambar.. hhihih.. ENJOY!!!

14 comments:

missainaashaari said...

nora: buat trip KBU plak p..syoknya...

nora amila ghazali said...

aina: yang tue kena suruh admin yang buat.. nora anak buah jer.. hihi... :)

Adam Idris said...

bestnya, dah lame x pergi, huhu

nora amila ghazali said...

adam: best2.. sila pergi lagi.. hik3

Rasyaik said...

Perghh.. sape la mamat senior nora tu.. asyik bersabar je kan ngan nora... hahahaha...

Ape2pun.. thanks sbb sudi join semua... kalau takde korang.. takde la gambar aku.. hehehe...

nora amila ghazali said...

bersabar ngan nora??? errrr... bukan nora kena sabar ngan dia ka??? :P

welcome.. tq sbb paksa.. oppsss kantoiii.. hhahahha

shahjiehan said...

bestnyaaaaa ..rugi x ikot.. ngeh3...

nora amila ghazali said...

sj: hahahaahaha no komen.. dh ajk... :P

Qhaifa Nur said...

salam ziarah

mmg best gi cuti2 lebih2 lagi kat genting..

jom jd rakan blogger, jgn lupe follow qhaifanurin.blogspot.com

tq..

nora amila ghazali said...

qhaifa: wslam.. :) mmg best.. insyallah nnti nora singgah ya.. :)

nur amalina athman said...

bestnya kak..:)

review blog akak..:)
http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/07/with-love-3.html

nora amila ghazali said...

amalina: :)

eview blog...??? wahhhh teruja nie..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

uiiii teringin nak p genting..

xda peluang lg....

nora amila ghazali said...

cik gksb: haaaaaa jom2... hehehhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service