Monday, November 7, 2011

Pengalaman raya aidiladha 2011


assalamualaikum semua..
harinie hari kedua raya kan??? nora tak buat apa2 pon..
haaaa semalam.. jom nak story apa nora wat semalam..
(eksited plak bila lama dah tak tekan2 keyboard nak story dalam blog..)

okeh... haaaaa..... KETUPAT...

kalau tak dak time mesti tak best kan??
memang favourite la.. malam sebelum raya tue lagi kami dah makan...
tambah2 adik bongsu nora nie...

 pantang sungguh dia nampak ketupat..
banyak jugak la dia makan malam tue... berulang2..
hhaha.. lama tak makan kot.. biasala kalau tak raya mana nak jumpa..
bukan senang nak buat...

ari raya kali nie nora raya kat changlon..
kampung masjid umah tok nora... raya situ memang best sebab ramai2 balik..
makanan semua hidang kat situ, ya la situ abang2 mak semua jiran2 tok ja..
pagi raya mesti satu umah satu hidangan..

wa nora buat laksa, pak ngah wat soto,
pak lang buat bihun tomyam, mak dak buat lontong..
perrrrrggghh syurga makanan la kalau balik situ...
(bertambah la berat badan kalau selalu raya huhuhu nasib setahun dua kali ja.. hahaha)

so pagi raya lepas sembahyang memang semua akan berkumpul kat umah tok..
orang kampung pon macam tue.. hahhah dah macam umah terbuka dah pagi2 raya..
tapi memang macam tue.. tiap2 tahun kot... the best laaa...

 tapi waktu nie la nak jumpa sepupu yang jauh2..
hingar la time jumpa2.. makan2... sebenarnya disebabkan lapar...
nora tak main kamera sangat pon.. ya la mana sempat semua serbu waktu tue..
ngan lapar lagi.. so makan dulu.. keluar2 hahhaha.. orang dah balik dah..
ada sikit2 ja.. so atas nie ja termampu.. huhuhuhu

dalam tengah ari macam tue to balik bawak daging..
tahun nie tok wat korban cikit... so huhuhu... daging fresh balik dah..

kalau orang yang takut darah mybe boleh pengsan kot kalau tengok..
errrr sowi la yerr.. sila scroll banyak2 sikit,, hehehehee
haaaaa... daging banyak2 nie malam tue mau bakar..
so petang tue memang proses la daging nie..

nora sempat tengok2 ja.. hihihhi
sebab petang tue nak kena balik umah wan plak kat kok klang..
besala bila kampung dua2 belah parent dekat kena la ziarah dua2 sekali..
lepas dah makan2 korban kat kampung wan terus balik umah tok balik..

masa balik tue depa baru nak mula proses cucuk daging kat lidi..
huhhuuhuhu... apa lagi memang tugas kami pon anak2 dara nie... hehhehe..
main cucuk2 la plak... yang tak tahan tue berapa kali nora jerit pon tak sure..
mana tak nya.. ngan tangan sendiri pon nora cucuk hahhahaa..

malam tue kami mulakan proses membakar.. weee~~~
nyala2kan api dulu sebelum nak bakar daging.. huhu

nie muka sepupu2 nora ngan semangat nak bakar daging n sate malam tue..

lepas tue abah ngan tok ambik bahangian potong daging plak huhu

haaaa... nie hindangan malam tue..
ada satu lagi.. daging rebus... semua berunsurkan daginglah..
hahhaha dah raya korban... mestila banyak daging haaha...
makan sampai dah pening kepala dah.. huhu

tapi dalam makan2 tue jagala jugak..
mana boleh main hentam ja.. dah la cheq nie montel.. 
mau bertambah lagi la kalau main hentam ja.. huhuhu..
k lah tue ja story raya aidiladha nora kali nie,, biasa2 ja..

hehee.. daaaaa... jumpa lagi next entry na..
apa storynya??? nantikan.. (macam ada ja nak baca...)

10 comments:

Ku Azhar said...

sedapnye!! T_T

nora amila ghazali said...

ku azhar: heee~~ nyum3

IEQAH said...

s e l a m a t h a r i r a y a

nora amila ghazali said...

ieqah: sama2 la kita.. :)

YNA said...

salam aidiladha :)

tetiba teringin nak makan ketupat :(

nora amila ghazali said...

yna: alololo.... meh ambik sini meh

kiera'sakura said...

sedapnye ketupat palas....

nora amila ghazali said...

kak kiera: hheeeh memang sedap.. :)

Dalila Hamid said...

sedap

nora amila ghazali said...

dalila: :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service