Saturday, July 21, 2012

Adik nak posa esok.. Nak ikut macam upin ipin.

Assalamualaikum semuaaa!!!
waaarrrggghhhh... asa sangat lama dah nora tak menaip... menaip dalam blog nora nie la.. post terakhir pon masa mula2 sem dulu.. adoiii biasala student lagi memang la sangat2 tak dak masa nak menaip. apakan daya.. ngee~~ apa khabar semua?? nora tengok kawan2 blogger yang lain still aktif menaip untuk blog masing2.. sempat masuk dan baca je la..pastu tak sat sempat jenguk follower.. hurmm asanya bertambah.. tapi entahla.. tq pada yang jadi follower walaupon blog nie sebenarnya tengah bersawang.. nie baru nak cuci sikit2 ngan post baru.. ngee~~ so meh nak story sikit cerita nora untuk arinie..

harini, hari pertama kita berpuasa bagi umat islam kat malaysia nie.. mesti ada saja kan pengalaman yang kita dapat harinie.. untuk nora.. hhahhaa mengenai adik kecik nora nie..

kelmarin kan... dengan semangatnya dia kata "Adik nak posa esok.. Nak ikut macam upin ipin.".. hahhah semangat kan... dan terbukti pagi tadi dia bangun untuk sahur memang nampakla dia mamun kan.. tapi yang mengejutkan nora ngan keluarga bila mak bawak nasi untuk dia bersahur.. teruja dia bangun dan makan nasi tue. walaupun bersuap tapi kesungguhan dia tue nampak la.. tapi comei ja.. makan sesuap kepala dah letak atas riba mak... mengantuk sangatla tue.. dah habis kunyah dan telan dia bangun balik untuk suapan seterusnya.. makan tak banyak mana pon sebenarnya.. tapi ok la.. bangga jugakla nora tengok adik yang berumur 4 tahun dengan semangatnya bangun sahur.. :)

tengah hari tadi nora ada dengar mak kata "pi tanya along" ehhh.. pelik gak la.. tapi nora diam ja.. tak mau kata apa.. pastu tak lama lepas tue mak masuk bilik ngan adik..

mak: adik kata dia nak makan
nora: lorhhh.... dah pukul 2 leh tahan lagi kot
adik: (muka dah macam nak nangis)

pastu mak pon keluarla ngan adik.. pastu dalam pukul 3 atau 4 camtu nora keluar bilik pergi tengok kat ruang tamu.. ehhhhhh ada pinggan nasi kat tengah2 ruang tamu.. memang terus gelak la..

nora: makkk... adik dah bukak ka??
mak: ye.. adik kata tak pa la mak, nanti adik dah besar adik posa la bagi penuh..
nora: hahhahahha =_=" 

ya allah bijak sungguh kepala otak dia.. hahhaha macam2 perangai.. walaupon adik dah bukak posa tapi rasa bangga gak la sebab dia mampu tahan dan nak berposa.. moga esok2 dia boleh tahan lama lagi.. ngeee~~~

6 comments:

zacky786 said...

hahaa ! klaka la adik awk .. tp xpe ada niat nk pose .. :D

nora amila ghazali said...

zacky: ngeee~~ kannn... hhahahha tue baru baca tak dengar intonasi dia lagi... for sure tercengang tak tau nak balas apa dah.. hhahhaah

Kumiko Ryou | Farah Amira said...

hahaha..comelnya adik..:)..teringat lak dl waktu tecik2..:P

kiera'sakura said...

asuh sikit2 insyaAllah nanti boleh la tue :)

nora amila ghazali said...

miko: hhahahaha.. kecik2 kak nora baik ja. ehh lallaa

kak kira: huhhh.... mula2 ja di eksited.. muahhahaha

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service