Tuesday, February 18, 2014

Bukit Bendera,Penang

 

hai semua... 
entry kali nie nora nak cerita sikit pasal trip gi bukit bendera... weeeeee~~ akhirnya berjaya jugak nora pi.. dulu nak pi ngan family kereta api dia rosak.. entry lepas (klik sini untuk baca) yang nora g penang ada rancang nak pi bukit bendera tapi.. ohhh tidak nasib tak menyebelahi sebab hujan.. tapi kali nie...  yeeeaaaaa berjaya...


 

untuk naik train nie murah ja tiket dia.. dewasa rm8 tapi kanak2 tak tengok plak sebab semua pi orang besar ja.. heee tapi bagi yang ada student card rm4 ja.. heee... untuk naik ke atas ambik masa dalam 15 minit ja.. kami ambik kawsan train yang paling bawah sekali.. so view dia memang gayat la.. sapa rasa dia lemah semangat tolong jangan ambik seat yang kami ambik.. mau menjerit sowang2 la jawapannya..


 
masa naik nie untuk yang gayat memang tak disyorkan ambik seat paling bawah nie... samala masa balik pon.. sebab ampa akan asa macam naik roller coaster la cita dia.. masa balik tue kami naik sekali ngan budak sekolah.. memang bising la sebab dengar suara depa duk menjerit.. mau tak nya dah laju dengan curamnya... tuhan je la tau perasaan masa tu..


nie view masa kami sampai kepuncak.. memang cantik sangat pemandangan kat atas buit bendera walaupon masa kami pi tue agak berjerubu sikit.. so kelabu sikit la pemandangan tue heeee...




kat atas bukit bendera ada banyak sangat tempat kalau nak berjalan.. tapi kami pi sikit ja tempat.. lagipon kami pi dah tengah hari.. memang panas la... kalau jalan semua tempat memang burn la muka tambahan dengan sakit kaki.. kalau betul - betul nak jalan semua tempat memang kena pakai kasut flat baru selesa nak jalan - jalan atas tu.. tapi paling best banyak tempat kita boleh tangkap gambar.. pemandangan dia memang superb la.. kalau yang jenis suka tengok bukit memang sesuai pi sana...



 














kalau jenis suka bergambar macam kami nie memang tak kan lepaskan peluang punya la... heeee~~ pantang nampak menarik sikit siap la pakat bawak keluar kamera.. hhahaha.. masa kat atas tue kami pi masuk dalam owl museum.. bayaran masuk kalau tanpa kad student rm10 kot.. tapi kalau ada kad student hanya rm5 sahaja.. tak mau cakap banyak apa ada dalam tue.. meh tengok gambar ja.. heeeee~~


 





dalam tue kebanyakkan pameran replika ja dengan gambar lukisan burung hantu... kalau nak bergambar boleh la masuk tapi kalau nak tengok burung hantu real... errrr tak dapat la nak bantu.. tak dak pon.. hahhahaha

lepas tue kami naik tingkat atas sekali.. ada kawasan baru la macam kat luar negara tue.. bagi pasangan bercinta nak pasang lock kat atas tue.. err nak cerita pon tak pandai.. pi sendiri la tengok sendiri na.. tak ambik pon gambar lock yang ada tue.. heeee~~ masa nie depa bagi gambar free kat pasangan laki dan perempuan yang nak tangkap gambar.. kami tak dak pasangan so tak dapatla gambar free.. tangkap sendiri je la.. hahahha 














 dah penat - penat jalan kat atas tue.. so ambik keputusan nak turun awal je la.. lagipon perut pon dah lapar... huhuhu... nie la sesi tragik gak la... sebab galak ambik seat paling bawah.. so ber-roler coaster la masa turun tue...






 nampak kan kecerunan bila turun... memang menjerit la.. nasib ada cermin kalau tak aiyoooo...





k la takat nie ja story kat bukit bendera nie... kalau korang pi sana.. jalan la jauh-jauh lagi.. kami tak larat dah.. dengan kejar masa lagi.. heee nak makan pastu nak tengok wayang lagi.. tue jalan kejap ja.. janji capai hasrat nak naik bukit bendera ja.. hahhaha...



byeee~~~
lepas nie kita story pasal KRABI plak na. sebenarnya pi krabi sebelum pi penang nie.. tapi sebab krabi cerita dia panjang so kita story yang nie dulu la nooo.... :)

1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service