Tuesday, June 28, 2011

Cuti2 @ langkawi..

Assalamualaikum semua..
kali nie nak citerla sal nora gi jalan2 kat langkawi.
entry ni dah lama tertangguh actually.. hurmm

first time gi sendiri.. duit sendiri... semua sendiri..
hoho... abis banyak gak la.. hihih..
okeh untuk perjalanan trip kali nie..

Day 1: gi makam mahsuri pastu gi dataran helang...
Day 2: island hopping n cable car
Day 3: mandi kat pantai chenang, shopping, jalan kat dataran helang n taman lagenda

dah2 malas nak cerita panjang meh nengok gambar je la..
kita ikut turutan na....

MAKAM MAHSURI

bayaran masuk: rm5 dewasa
*kanak2 tak ingat.. hihi

*rumah mahsuri

*telaga mahsuri

*makam mahsuri


DATARAN HELANG

bayaran masuk: hihihi free la..

*sempat tangkap satu jer.. pastu bateri kamera abis.. :(

ISLAND HOPPING

bayaran masuk: rm20 keatas..
*kena pandai kawtim ngan pakcik boat.. :)

*dalam boat..

*tasik dayang bunting

*usha helang atau nama lain eagle feeding..
errr tak bagi makan pon.. tengok ja.. :)

* nmpak kapal besar nie sebelum sampai ke destinasi seterusya..
teruja sebentar.. hoho

* pulau beras basah..
cantik tempat tue.. pantai dia putih.. auuuww tergoda..

CABLE CAR

bayaran masuk : rm 30
*tapi nora masuk RM 15 kalau beli kul 5-7 petang dapat potongan 50% untuk bumiputera

*masa nie awal lagi.. pi kat kaunter baca notis sal 50% tue..
disebabkan nak murah.. so jalan2 dulu.. hihihi...

*nie kat skybridge... kabus jer.. macam cerita jurassic park plak.. err

*nie masa nak naik balik dari skybridge..
penat berhenti ambik gambar dulu.. hihihi

PANTAI CENANG

bayaran masuk: hehhe tak der la..
* tapi nora main banana boat kena sowang rm 10.. harga asal rm20.. :)


MINYAK GAMAT

* kalau pi lagkawi tak pi tempat proses gamat mesti tak bestkan??
so kami pon jalan2 gi kedai dia.. dapatla sikit penerangan dari abang yang jaga kedai kat situ.

*kawah berisi gamat dan rempah.. kalau celup jari rasa suam2...

TAMAN LAGENDA

bayaran masuk: free.. :)

kalau nak tau apa ada dalam taman nie.. korag kena gi sendiri..
banyak kisah dogeng yang ada dalam tue.. nak tau sal langkawi??
baik masuk sini ja.. semua ada.. :)

*edited.. hihi.. tempat nie cantik kalau photoshoot wedding..
hoho.. best2.. len kali kalau dapat gi nak pusing bagi abis2..


masa pi sini nora jumpa dua orang blogger yang ada kat langkawi..
kalau kami blogger utagha buat kat alor star nora buat kat langkawi hihih..
apa2 pon tq kat dua orang blogger nie sudi teman nora gi taman lagenda dan antar nora balik..
hurmm nak kenal?? klik sini n sini...

pastu masa balik online FB.. bukak la group KBU ( kami blogger utagha )
ada sowang blogger nie dia kata nampak nora kat langkawi gak..
hoho tapi dia malu nak tegur aiyaa sabor je la..
korang2 kalau jumpa nora tegur2 la.. nora tak makan orang la.. hihhi..
nak kenal blogger yang ckp nmpak nora tue?? meh klik sini..

nantikan entry nora gi jalan2 seterusnya.. hihi..
keep smile :)

tambahan: arinie birthday sowang dari blogger diatas... jom pi ucap birthday kat dia ramai2
meh klik sini.

8 comments:

Farhan Hanif said...

saya baru gi sana cuti sekolah haritu...xtau pulak ada 50% cabel car tu...main masuk je la awal2...pastu kat sky bridge tu jalan smpi tengah je..takut nak ke seberang..hahaa

jem put singgah sini

missainaashaari said...

snok2...

nora amila ghazali said...

farhan: laaaa... rugi2.. discout tue mula time cuti sek ler.. sampai sekarang.. hihihi masa kat skybridge takut gak.. hahhah angin kuat.. kamera duk goyang.. sbb pasang tripod..

aina: :) betul2...

Mr. Straw said...

hahahahahah...kebetulan ja semua tu tang baju..tak rncg pon..

nora amila ghazali said...

mr straw: sehati sejiwa ampa nie.. hahahaha

shahjiehan said...

wah.... cam best je... nk p jugak!

syashafie said...

bestnya ! chantek lak tuh. sya blom pernah sampai langkawi pon lg.huk3

nora amila ghazali said...

sj: errr... mcm2 la sj nie.. aduiii... muka sapalah atas tue... grr

syashafie: waaa.. tak pernah lagi??? jom3..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service