Saturday, February 18, 2012

OC lagi..

assalamualaikum semua..
arinie nak cerita sal oc lagi... apa itu oc.. haaaa... silala rujuk entry nora sebelum nie... huhu.. tak larat nak cerita dah.. hehehe... ari selasa nie kena kumpul kat uitm dah sebab nak bertolak pergi pendang untuk kursus oc.. kalau ikot yang nie yang keempat la nora join jadi oc kat uitm arau nie... huhu.. sikit ja kan??? tu la masa diploma dulu malas sangat nak join.. last sem diploma baru nak join oc.. hehehe.. nak buat cam na dah allah tentukan time tue jugak nora join... huhu mesti ada hikmahnya kan.. kalau nora join awal mungkin ada sesuatu yang mungkin terjadi. allah dah aturkan semuanya kan... hee~~



nie gambar masa nora first time jadi oc... masa nie time perasmian.. best jugak la masa sem tue.. ada la serba sikit pengalaman yang nora dapat masa join time tue... sampai timbul perasaan.. asalla aku tak join awal2.. hahaha.. macam tue nak manusia bila dah terlepas baru nak menyesal.. tapi actually tak menyesal sangat la sebab.. ada kenangan mendatang yang dah buat nora tersenyum sekarang.. :) 

masa time nie time memilih nak jadi biro apa.. nora ngan kawan2 terpaksalah mengalah sebab biro lain semua nak sikit2 ja.. so terpaksalah merelakan diri jadi biro disiplin... so nora nie muka wanted la... mau tak nya asyik marah orang ja.. tapi terpaksalah.. memang tugas kami untuk marah2.. hahahha... ala time MDS (Minggu Destini Siswa) ja pon depa nak kena marah.. lepas MDS semua wat kerja sendiri.. ikut life sendiri.. hehehe... kenangan semua tue.. huhuhu


nie second time nora jadi oc.. nie geng nora la.. semua nie muka biro disiplin.. errrrrr seee jodoh betul nora ngan biro disiplin nie... terpaksa merelakan diri jugak tuk jadi biro disiplin.. hahahha redha je la... time nie best jugak.. yang jadi ketua kami tue sama ja umur ngan kami.. so hahahaha sekepala time nie... waktu makan memang semua sama2 makan kat dewan tue... bungkus makanan then makan sama2.. memang semuanya sama2.. kenangan la ngan depa nie. beeessssttttt... miss all of u...

haaaa nie third time nora menceburkan diri dalam oc... time nie nora baru nak masuk balik uitm perlis sebangai dgree student.. hehehe... dua kali yang kat atas tue time diploma.. nie time dgree.. nak dijadikan cerita time kemasukkan yang nie jabatan pelajaran tinggi mula memisahkan kemasukkan diploma dan degree.. memang terus serabut.. masa kemasukkan nie.. kami2 nie incharge untuk kemasukkan dgree je la... haaaa... memang la kemasukkan dgree ja.. mulala kelam kabut sikit.. al maklumla dah tukar cara, sistem... lebih kurang semuala..

Time nie memang nora ingat tak akan jadi oc dah.. hahha ya la kemasukkan nie mana ada borang langsung... tetiba satu ari tue dapat call dari cik bie.. memang terkejut.. then terus wat decision.. takut jugak nak join time nie.. ya la kebanyakkan dari mereka dalam gambar tue actually oc lama… bukan lama sikit2 ok.. lama sangat2… kebanyakkan lebih dari 5 kali dah.. nora ngan member nora memang errr… fikir banyak gak la nak masuk.. tapi kami redha ja.. men redah ja.. tapi mungkin ketentuan allahlah kot.. lepas ja MDS yang nie.. semua jadi member baik.. lepas ja MDS yang nie… lebih kurang tiap2 ari kami keluar ramai2.. pi makan, jalan2, berkelah, tengok wayang.. hahaha macam2 lagi la yang kami buat… memang rindu sangat kat depa… aktiviti terbaru yang kami selalu buat petang turun main bola tampar… hehehehe.. 

Untuk yang kali ke 4 nie.. errr tambah nervous lagi nak join.. sebab insan2 yang lama nie dah tak dak untuk jadi guide kami kali nie.. errrmm mungkin dah sampai masa kami berdiri atas kaki sendiri.. tapi sangat2 berharap depa dapat join MDS kali nie ngan kami.. ramai yang baru.. harap boleh la buat kerja sama2 macam nora rasa ngan senior OC dulu…entah apa la rasa untuk kursus OC akan datang nie.. kalau sebelum nie senior yang incharge so banyakla aktiviti outdoor.. tapi untuk kursus kali nie asa macam banyak indoor ja.. yakni dengar ceramah.. 

Aduhaaiiii aktiviti yang sangat malas.. huhuhu.. ya la nanti time MDS pon nak kena duduk ngan adik2 baru tue dengar ceramah.. mau kami nie tak dak.. tidur abis apa budak2 tue… hahaha berdasarkan pengalaman la.. sem lepas saja ja try tinggal ja depa dengar ceramah.. malas la nak pi tengur2 depa yang tidur.. tup2 tiba2 ada sorang OC mai panggil nora suh pi tengok apa jadi dalam tue.. hahahhaa aduyaiii adik2 ku sayang pakat tidor.. yang penceramah duk bagi ceramah.. terpaksala nora nie berjalan plak pi kejut suh bangun.. huhu menebalkan muka.. nora mana pernah jalan masa dengar ceramah.. time jadi OC la nora kena berjalan.. harap2 sem nie leh tinggal kot depa dengar ceramah.. hahha errrrr gena nak kena dengar ceramah time kursus OC nie.. huwaaa.. bosan.. huhuhuhu…

Ok la.. panjangnya nora bercerita.. kita jumpa next entry na.. kisah2 time ikut Kursus OC plak yang akan muncul dan kisah2 sepanjang MDS… heeee~~ jumpa lagi..

3 comments:

nur amalina athman said...

apa itu OC?hehehhe..nak tny jugak..:)

nora amila ghazali said...

amalina: nak kena cik adik sowang nie.. huhuhu

nora amila ghazali said...

amalina: nak kena cik adik sowang nie.. huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service