Saturday, January 29, 2011

Toturial nuffnang - floating n questionair sidebar


assalamualaikum semua...
hurmm... toturial plak...
nie sebab der permintaan...
permintaan dari owner blog aq dan puteraku..
dia ada tanya macam mana nak wat floating nuffnang...
okeh untuk floating nuffnang sila rujuk blog izamir ridzwan yer..
klik sini...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

okeh untuk nak buang questionair nuffnang plak...
okeh... pada yang tak tau questionair nuffnang tue yang mana...
meh tengok bawah nie...

ha... yang dalam kotak hijau tue... questionair nuffnang...
tau dah??? bagus...

okeh cara nak buang dia senang jer...
ikut step kat bawah nie yer...

okeh 1st klik kat kat blog manager kat home page nuffnang ya...
kalau yang masih tak tau.. ha meh tengok bawah nie...

okeh... dah???
then dia akan keluar macam kat bawah nie...

then cari yang macam dalam kotak hijau kat atas nie....
then tengok kat kotak tue dia tertera perkataan "ya" kan???
tukar la... pilih "tidak"

okeh done...
SELAMAT MENCUBA...

8 comments:

loving_you said...

salam...

hye leh tak buat tutorial...
klik sini....


sye budak bru belajar/...

nora amila ghazali said...

@loving_you
klik sini??? hurmmm... boleh jer...

loving_you said...

tq2....

Izamir Ridzwan said...

good info..

nora amila ghazali said...

@loving_you
nnti nora wat yer....

@Izamir Ridzwan
tq...

Yuny Khoo said...

thx for the info :)

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

eh..tankxx noraa... cyg lebihh!!! muahhhxx!! =)

nora amila ghazali said...

@Yuny Khoo
welcome...

@♪..aq[daN]pUteraku..♪
hehhe... ur welcome... bantu membantu kan2..??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service