Friday, June 24, 2011

Kenangan Pahitku Contest

assalamualaikum semua..
arinie nak masuk contest lagi..
hurmmm dah lama dah tegok2 contest nie tapi tak terbuka hati nak bercerita..
tapi arinie terasa nak berkongsi ngan semua..


nie banner contest nie..
tamat pada 30 june 2011.. so kalau ada yang join sempat lagi..
meh klik sini..
---------------------------------------------------------------------------------------------------

cerita nie masa nora sekolah dulu.
biasalah masa tue muda lagi so sapa tak nak bercinta kan??
mula2 tue semuanya ok lah. biasa la semuanya sedap dimata.
tak dak apa yang buruk, baik jer. tapi bila masuk form 5.
nora tak tau kenapa dia berubah. dia jadi panas baran.
kalau salah sikit memang kena la.

mesti ramai yang tak percaya kan??
tapi tue yang berlaku kat nora.
nora pernah kena pukul ngan buku teks kat muka sebab lambat bagi simcard kat dia.
memang sakit kot. tapi nora sabar lagi.
kawan2 memang marah kat nora. depa cakap ang boleh sabar lagi nora..

nora senyum jer. lepas tue macam2 lagi berlaku.
pernah dia ambik phone nora. semua nie sebab nora tak dengar cakap dia.
pastu masa dalam perjalanan balik asrama dia tunggu tengah jalan.
memang dah ketar dah la. dengan enset kat tangan dia.

nora memang serabut dah. pastu nora slow2 minta kat dia.
memang waktu tue dia tengah marah kat nora.
nora pon dah habis tahap sabar. so nora pon marah2 jugak la.
mana tahan asyik kena ja. pastu dia tolak nora kat pangar padang sekolah.

kawan2 boleh pandang ja. depa pon takut.
nora memang malu sangat adik2 semua tengok.
pastu dia heret enset nora atas tar tepi jalan tue.
menangis nora tengok dia heret enset tue. ya allah sedih giler tengok enset tue.

memang bahagian bawah enset tue rosak la.
boleh guna lagi tapi sentimental value kot.
wan nora yang bagi enset tue. lepas tue dia bagi balik enset tue dia balik jer.
ngan muka still marah. tue pon nasib kawan2 laki yang tolong leraikan.

nora pernah cerita kat sowang cikgu yang nora percaya.
dia kata dalam hidup nie memang kita akan jumpa laki macam tue.
tapi mungkin nora tak bernasib baik sebab jumpa dia masa time sekolah.

tak cukup ngan tue ada satu ari tue nora nak gi latihan taek kwan do petang tue.
dia tunggu kat tengah jalan. dia sebenarnya tak bagi nora join taek kwan do.
tapi nora join sebelum nora kenal dia lagi. banyak gak la dia larang nora join aktiviti.
waktu nora dengan dia, nora memang jarang cakap ngan laki.

sebab dia memang tak bagi. nora ikot gak. tapi kadang2 nora melawan gak. hihi
satu hari tue. nora pergi sekolah lambat sikit. dia memang marah2.
sebab tali leher dia ada kat nora. dia suruh nora basuh. grrr sabar je la.
pastu dia memang marah2 kat nora. dah la kami ada kursus aritue,

kat sekolah teknik kangar. so kena naik bas. nora dah pesan kat kawan nora.
ang kena duduk tepi aku dalam bas. tapi dia lagi bijak.
dia duk dekat2 ngan nora masa naik bas. apa lagi bila nora jumpa tempat duduk.
terus dia duduk sebelah. memang gaduh la sepanjang jalan.

tak cukup ngan tue. dia sigung2 nora.
kat bahangian perut tapi nora halang ngan lengan nora.
sakit tue tak payah gitau la. dekat ngan sekolah teknik tue dia ambik enset nora lagi.
memang nora marah2 nak balik kan. pastu geng laki duk marah dia n sruh bagi balik.
memang dia bagi balik enset nora. masuk ja dewan tue dia ada letak beg kat satu meja tue.

pastu nak jadi cerita nora kena duduk kat meja tue.
pastu kawan chinesse sowang tue pi ubah beg dia letak tempat lain.
dengan muka marah si dia tue pandang nora smbil ambik beg dia.
marahkan nora ubah beg dia. aduuiii aku lagi kena.
bukan salah aku pon. tetiba dia baling satu benda.

pendrive nora. patah dua kot. memang nangis la nora pandang pendrive nora tue.
balik tue, bukak baju sekolah tukar baju biasa. tetiba terpandang lengan.
ya allah lebam tangan nora. memang biru la tangan tue.
kawan nora semua memang dah bengang ngan apa dia wat.

sebenarnya sebelum kami balik tue. dia dah pesan.
siap ang esok kat sekolah. memang nora hidup dalam ketakutakan sepanjang form 5.
tuhan ja tau perasaan nora masa tue. pastu setelah fikir panjang2.
nora tekad call mak. memang tak sempat cakap apa.

terus nora teresak2 nangis. mak memang cemas dah.
tanya nora macam2. dia kata hurm tak pa2. mak cakap slow2 ngan abah.
tak sampai setengah jam abah call balik.
memang tanya macam2 pastu dia kata nak mai hostel.

ya allah ketar nora masa tue. takut abah mengamuk.
abah datang jumpa nora pastu cakap kat nora.

abah: berapa kali dah kena?? nak tunggu sampai mati baru nak bagitau abah ka??
nora: errrr... (mampu tunduk ja)

pastu abah terus cakap nak jumpa ngan dia. aduuii ketar lagi.
abah jumpa warden asrama laki then suruh panggil dia.
nora memang ketar nampak dia turun. pastu cakap2 n selesaikan semua.
abah kata kat nora sebelum balik.

" lain kali gitau awal2 jangan sampai dah teruk baru nak gitau.
bukan benda main2 bila kena ugut. "

hurm.. memang pengajaran buat nora.
harap benda nie tak kan berlaku kat orang lain.
mungkin sebab dia jadi cam tu salah nora jugak.
tapi tah la tuhan saja tau apa yang terjadi

Pesanan nora : kalau sayang berpada2, jangan iyakan semua tindakkan dia pada kita. kita pon manusia juga. kalau dia betul2 sayangkan kita, dia akan lindungi kita dari ancaman luar ataupun dari diri dia sendiri. :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

kalau dia baca entry nie. jangan anggap nora berdendam kat kamu. semua tue kisah lama nora dah lupakan. cuma nora story supaya jadi pengajaran buat orang lain. jangan bertindak mengikut hawa nafsu. ikut akal fikiran. sekarang kami kawan. :)

nak tag 5 orang:

frame lense
ayie

mimie
cucutokmat

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 comments:

nadzli azlan said...

sedih ngat aihh !! :(

nora amila ghazali said...

nadzli: :) senyumla. semua yang berlaku ada sebabnya.. mungkin cara nie mematangkan nora.. :)

youhazreenda said...

thanx dear sb tagged :)
ada masa, i akan update! :)

nora amila ghazali said...

ree: okeh!!

syashafie said...

gud luck ! :)

CucuTokMat (^^,) said...

dahsyat gak erk. kalau sy jd nora dh lama budak laki tu makan penampar. anyway, nsib baek nora jmpe laki nie sblom kawen. klu dh jadi suami isteri cm ne la. hmm... tenkss tag sy erk. :)

nora amila ghazali said...

syashafie: tq!!

cucutokmat: hurmm semua tue pengalaman.. hurmm.. welcome. hope tak dapat dh cm tue.. sob3

LaDy_aFieFa said...

syg lain kali jgn biar diri macam tuh ok?
syg diri sendiri dulu...wee~

nora amila ghazali said...

fifa: baik.. tak kan berulang lagi.. hihihi

mizzura said...

salam..oh kontest kenangan pahit pun ada eh ? anw, good luck! :-)

|Layan Maharaja Lawak Final & Keputusannya ialah....|

nora amila ghazali said...

mizzura: ada ler.. hihih tq..

cintatulip said...

kami x komen kat ampa ka dlu??? soryyy....

:'( nasib idung ampa x retak mcm kami.. :(

nora amila ghazali said...

cintatulip: hehehe tak pa.. time tue kan ngah busy.. heee... tue la nasib.... kalau tak, tak tau la apa jadi kat kami.. sob3..

si macho said...

laki cm tu campak lombong je ---,-"

nora amila ghazali said...

si macho: errr... setiap org ada kesalahan... janji nak berubah,, it's ok.. :)

alepridz said...

alahai teruknya... sian nora...

tapi kenapa nora tetap setia ngan laki camtu...?

abis semua barang nora hancur.... tak guna punya laki...

klik sini untuk ke muka surat ~ALEPRIDZ~

nora amila ghazali said...

alepridz: kenapa??? hurmmm tah la.. sayang mybe.. hiiihihi

Spanar Buruk said...

huh. ade yg lg sabar ehh. ni kes giler da ni. heh. bgog lha laki cmtu. day*s. heeeeee. sabarnye nora ea ?




btw, congrates menang :)

nora amila ghazali said...

spanar buruk: hurmmm... hehehehe...
tq.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service