Sunday, June 26, 2011

Segmen KBU, Jom kembali ke sekolah!

assalamualaikum semua..
bersempena cuti sekolah yang lalu geng2 KBU mula nak mengimbau kenangan lama..
nak tau apa yang depa duk imbau meh jenguk kat blog pakcu nie..
dia yang buat segmen nie.. so apa salah nora join (walhal pakcu paksa nora join.. errrr)..
apa2 pon meh nak tunjuk perubahan muka cheq dari kecik sampai sekarang...

errr... nampak montel jer semua kan??
actually ada gambar masa umur 1 tahun sampai 7 tahun..
tapi gambar tue hanya boleh jadi simpanan peribadi nora jer.. hihi
masa umur 1 tahun sampai 7 tahun tue badan nora tak la besar sangat..

masuk darjah 1 pastu pindah duk kuala perlis terus membesar badan nora..
errr.... biasala dah duduk lembah makanan.. masa tue nora ngan angah ja..
adik no 2 nora tue.. habisla mak abah curah kasih sayang.. errr..
ok2 banyak dah citer.. terkeluar tajuk dah nie.. jom nak citer zaman sekolah plak...

TADIKA:

errrmmm zaman tadika nie nora tak berapa nak ingat sangat..
tapi masa nora umur 5 atau 6 tahun tak berapa nak ingat..
mak ngan abah ada buat kejutan kat tadika..
depa hantar nora gi tadika macam besa aritue..

pastu dekat tengah hari kot.. tak berapa nak ingat..
abah datang jumpa cikgu tadika gitau nak buat majlis harijadi kat tadika..
bila cikgu buat pengunguman kat semua memang semua duk ejek2 errr ejek ker..
ala macam kata2 kat nora.. memang malu la nora..

nora ingat lagi nora lari sembunyi belakang almari.. aduii punyala malu..
memang kenangan terindah dalam hidup nora la..

depa dapat ais conetto sowang satu masa tue kot..
gambar nie nora crop.. tunjuk geng laki ja..
pompuan masa nie kan tak pakai tudung.. bahaya,.. hihihi

SEKOLAH RENDAH:

masa sekolah rendah tak der apa sangat nak cerita..
nora aktive gak masa sekolah rendah tue..
bola jaring, pasukan pancarangam, pentomin, macam2 lagi la nora join.. hihi
time sekolah rendah yang paling best nora boleh dapat 99% dalam matematik..

hoho memang masa sekolah rendah dulu abah memang tak risau sangat pasal math..
tapi pengalaman pahit time sekolah rendah.. kalau nora tak dapat result macam target abah..
dia tak kan tanda tangan buku rekod nora.. mesti ramai yang tak percaya kan??
tapi kawan sekolah ngan cikgu memang dah tau dah..

nora masih ada bukti kot.. buku rekod still ada dalam simpanan nora..
sekarang kalau abah tak tanda tangan mak yang akan tanda tangan..
nora memang cemburu kot ngan adik2 nora.. =_="

SEKOLAH MENENGAH:

errr masa sekolah menengah.. hurmm
apa erk nak cerita.. meh tengok perubahan muka nora dulu ler.. hihih

nie masa tingkatan 1.. muka budak2 lagi..
masa nie 1 gigih..

nie masa tingkatan 2 gigih..

nie masa tingkatan 3 gigih..
=_=" tak pindah kelas langsung


nie masa tingkatan 4 teknologi maklumat 2..

5 teknologi maklumat 1...

hurmm masa form 5 tak der gambar.. nora tak beli kot..
tah la tak ingat.. hihi.. ni pun ambik kat majalah sekolah.. hihi..

masa sekolah menengah nora duk asarama..
banyak kenangan dari asrama ler.. err.. nora pernah ponteng sekolah time form 3..
nie kawan nora la mengajak.. dah abis PMR nak gi sekolah pon tak tau nak wat apa..
tapi sekali tue je la.. nora sangat2 takut time tue..
ye la mau tiba2 warden check bilik tak ker kantoi jenuh nak menjawab cheq macam tue..

time duk asrama yang bestnya leh gi jalan2 hihi.. free of charge jer..
dah pernah ikot gi kl, cameron.. hahhaha tempat basic la.. tapi 2 3 kali gi...

nie gambar graduate.. hihih..
gradute time form 5 kat sekolah..

yang pasti zaman sekolah zaman yang paling best..
dan pada zaman sekolah nora dapat bestfriend...

love u all!

nak tau kenangan geng kbu yang lain.. meh jenguk entry pakcu..
dia dah senaraikan sapa yang join.. klik sini

14 comments:

Pakcu Sofi said...

tiutnyaaaaaaaaa!!!! haha owh patutla gigih..budak kelas gigih rupanya ;p

p/s-thanks join! ;)

shahjiehan said...

hehehhe... baby tu comel

syashafie said...

waah. complete dari tadika smpai current edu. nice nice :D

nora amila ghazali said...

pakcu: hahha. mcm tue plak?? adooiii.. welcome..

sj: baby jer?? lallala

syashafie: tq!! hihih

.::.MY.s.e.l.f.::. said...

pipi tetap mantain dari kecik sampai besar.. cute lor... hehehehhe

nora amila ghazali said...

fienaz: errr,, malu la u ckp cmtu.. hihi

aDisH.sHidA said...

rasa mcm nampak muka seseorang...hehehe...siapakah dia...trang trang

nora amila ghazali said...

kak shida: dah namanya satu sekolah mestilah muka dia ada... lallalalla

aDisH.sHidA said...

bukan satu sekolah...satu kelas tu nama nyer

nora amila ghazali said...

kak shida: errr... memang ler.. tapi masa form 4 jer..

fRaMe+LenSeS said...

alg datang tgk budak sekolah.. agagagag.. :P

nora amila ghazali said...

along: aggagga... cikgu wat sport check ka?? ihihii

nadzli azlan said...

best nya ada lagi gmbar !! kalau nadz jenoh nk cari ! hahahha ~

nora amila ghazali said...

nadzli: haha.. ada sikit2 ja.. errr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service