Friday, December 3, 2010

Tag dari azatiesayang...

assalamualaikum semua...
penat la wat blogwalking... arinie nora rajin sangat2...
so nora jalan2 ke semua blog yang nora dh follow.. hehehhe
bila dh abis jalan2... tengok la shout box...
ha??????
nora dapat surat cinta dari azatiesayang..
ha nie bawah nie... bannernya... hihihi...


your welcome... hihihi..
macam besa la nak kena jawab soalan tapi lain sikit soalan dia..
tak pernah jawab lagi soalan macam nie..
nak tau soalan macam mana?????
ha meh tengok meh... hihihi

1. bagi 3 makanan yang korang paling suka dan bagi specific nama makanan tersebut...

- ikan tenggiri masak asam
- ayam masak kurma
- asam pedas ikan cencaru

2. 2 jenis air yang korang suka??

- lai ci kang
- teh ais

3. which type of food yang korang prefer, pilih 3...
malay, chinese, japanese, western,italian, mexican,arabian?

- malay..
- western
- italian (pasta hehhehe...)

4. apa makanan yang korang paling expert masak? dalam kata lain, xyah tengok resepi tp at the same time bila org lain rasa, org akan kata 'wah! gila sedap'

- apa erk... hurm nora paling pandai wat danging masak kicap... hik3.. yang len tak terer lagi..

5. semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

- hurm kalau makanan tiap2 hari masa kat kolej takat rm 4 jer... tapi kalau g makanan segera hihihi...paham2 je la... mestila mahal cikit...

6. beri nama restorant favaurite. apa makanan kat situ yang paling sedap?

- laksa kak su... of course la laksa hihihi...

7. ayam, kambing,lembu,itik,burung puyuh,burung wak2,rusa,landak,merpati,ayam denak. mana satu yang korang suka?? kalau korang ada suka yg lain aku xlist, bagitau je la..

- uuuhhh... hurm ayam la... hihihi...

8. restaurant / cafe pertama korang dating bersama pasangan anda? dan mkn/mnuman apa??kalau korang ingat la,,

- huhhh.... kfc hihihi... for sure la ayam kfc tue... hahahahahaha

9. apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? kenapa?

- karipap... sebab dua2 suka.. hihihi...

10. kalau pergi umah orang, korang berharap org tue hidang apa?

- air.. hihihi....

11. makanan yang korang memang xblh nak telan langsung,samada x sedap/tekak korang kembang.

- nora makan je pe pun.. hihihi... janji rupanya menyelerakan.. hihi..

12. menu raya yang paling disukai.

- ketupat hihi... yang lain2 masa bila2 boleh dapat..

13. jajan/cekedes favourite?

- hurmmm.. tak da kowt... sebab tak suka sangat... tak caya... meh kunjung dorm nora... hihihi

14. beri 2 makanan yang emak korang masak yg korang suka?

- kow teaw sup
- asam pedas

15. makanan paling pedas yg korang makan.. sapa masak?

- asam pedas... mak masak... dia kata cabai baru...

16. korang kalau jumpa org yg tagg ni, apa agaknya korang nak hidang/ belanja?

- hehehehe... disebabkan nora kat kuala perlis... so nak belanja laksa,... boleh??

17. sila tag 5 org n paksa mereka buat tag ini...

- uhhh... la kena paksa ka??? hurmmm... korang2 yang nora tag harap buat dengan rela hati erk... hehehehe

1) nora (nama sama ok... bukan saya,,, hehhehee)

p/s: huhhh penatla jawab tag nie... banyak... hihihi... kawan2 yang kena tag... plz buat ya,,, hihihi... penghargaan buat kamu2... hihi..

7 comments:

BlueberrY CheesE said...

thanks tag ira dear. nanti ada masa ira wat yer =))

Shaofie said...

asam pedas!!! suke suke.

btw, jom join contest dekat blog saye...

nora amila ghazali said...

ira: ok2... bila2 wat la...

shaofie: ya ka?? sma lorh... hehhehehe

zacky ~786~ said...

haha..
sume psl mknan jer.!!
ok ..nti zaki amik yerpp :D

nora amila ghazali said...

tu la... hihihi... jawab erk.. hahhahaha

IBU WAFIQ said...

banyaknyer soalan...nanti ade masa akak buat..

nora amila ghazali said...

hahhaaa... tu la...nora pun penat menjawab... hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service