Thursday, April 21, 2011

Pentingnya pakai kain basah..


assalamualaikum semua..
hari nie nora nak sentuh pasal pentingnya pakai kain basah..
opppsss bukan entry lucah okeh...
nie perkongsian yang nora rasa sangat - sangat nora perlu kongsi..

sebab mak nora ada pesan kat nora..
kenapa perlu kita sebangai seorang wanita kena pakai kain basah waktu mandi..
salah satu penyebabnya.. manusia...
maksud?? sekarang kan banyak benda pelik berlaku..

zaman teknologi canggih nie..
kat mana - mana pon boleh tersebarnya gambar..
tambah2 kalau gi tidur kat hotel..
jangan ingat semua hotel tue baik no..

mana tau dia pasang kamera ker??
haaa kan dah tersebar gambar korang..
hurm fikirkan2...
tapi point utama yang buat nora taip entry nie pasal benda lain..

nora nak bagi nasihat pada wanita2 gadis2...
hati2 kamu diperhatikan.. kalau bukan manusia..
makhluk lain duk perhati.. pernah tak kaki kamu lebam??
kalau tanya orang tua2 mesti dia kata.. ala hantu gigit tue..

pernah korang tanya napa hantu gigit???
tak kan??? nie la sebabnya.. kamu tak pakai kain basah..
nora tak cakap kosong.. cuba kamu semua try..
mandi tak payah pakai kain basah.. esok tue tengok...

mesti akan ada.. nora jamin..
mak nora ada dengar ceramah aritue..
ustaz tue kata hati2.. jangan sampai makhluk lain tue jatuh cinta ngan kamu..
bahaya.. tue la kadang2 penyebab bila orang mai masuk meminang..
pastu tak lama lepas tue tak jadi..

ha pernah tak kamu terfikir??
dia dah tutup kamu bagi manusia tak suka kamu..
nora hanya mampu pesan yang lain2 terserah pada kamu..
fikir2kanlah.. nora dah bagi pesanan...

malu la pada malaikat juga tau..
bila kita mandi tak pakai kain basah..
depa akan jadi buta.. err asanya la..
sebab ustaz ada cerita.. ustaz kata..
malaikat pon malu nak tengok kamu..

MOGA ENTRY KALI NIE BERI MANFAAT BUAT SEMUA..
HEYYY LADIES TAKE NOTE NA...

hihih tq baca entry nora kali nie..
pesanan buat diri sendiri dan kawan2 nora.. =)

21 comments:

angah said...

cita nie sama macam kak angah 2...bisa kena gigit dengan hantu..smpai lebam la..

Izamir Ridzwan said...

bgus entry ni.. laki x pyh ek.. hoye boleh bogel... tetrttttt

nora amila ghazali said...

angah: mmg dia akan lebam.. try cheq tengok.. suluh ngan lampu.. ada 7 lubang.. errr

izamir: errr tetttttt.. hahhaha

*47!k@# said...

hoh..tergamam baca..tteett~(=_=)"

ninie said...

hmmm actually betul nora, dulu time saya kat sekolah pun ustazah banyak kali pesan pasal ni, so ni bukan first time dengar. tapi ada juga yang masih tak tau... thanks for the info, boleh juga kita bekongsi2...jom singgah my blog! xoxo!

nora amila ghazali said...

ika: jgn nak tergamam ja.. take note auuuwww

ninie: welcome.. apa kita tau kalau kongsi kan bagus..

efa said...

good entry nora :)taw gak benda ni dulu time sekolah asrama dulu

Sabihah said...

mmg betul pun...malaikat malu nak tgk...kan ada pkara2 sunat waktu mandi ni...kalo niat kerana Allah, pun ada pahalanye kan...so, bila kite tak pkai kain ape2, malaikat tak ikut kita masuk tandas...jd, mcmane die tau kita buat pkara2 sunat ni kan?(ni ustaz sekolah dulu bg perumpamaan laa) logiknya ada tp betul ke tak tu..tanak komen kan??hehehe

nora amila ghazali said...

efa: tq.. waktu sekolah dulu buat tak tau ja.. bila besar terasa plak.. hihih

sabihah: a'aa kan.. hurmm..

nora amila ghazali said...

efa: tq.. waktu sekolah dulu buat tak tau ja.. bila besar terasa plak.. hihih

sabihah: a'aa kan.. hurmm..

Amirah Su'aidah said...

mulai esok kena pakai kain basah la...bukan kain batik pun takpe kan asalkan tutup?

tomatokering :) said...

ada butui tu nora.. huu

malu malu . -.-'

zacky ~786~ said...

cmne ngn laki plak ?? bende tu tak suka ngn laki ke ?? hehee...

nora amila ghazali said...

amirah: boleh jer.. janji tutup...

erika: errr betul2...

zacky: laki tak per asanya.. hihihi... pomuan nie yang kena jaga...

~...AmALinA....~ said...

nice entri nora..=) penah dgr jugak pasal menda ni..

~syue~ said...

ehehe..betol2..pernah dgr dulu...

tapi kalo laki xyah ea?cemana kalo makhluk lagi satu tue pompuan? nanti dia pown jatuh cinta kat lelaki gak haa... ehehe

jemput ke blog saya :)

nora amila ghazali said...

amalina: hohoho... hehhe peringatan buat semua...

syue: laki ustaz tue kata tak pa... psssttt dia tak suka laki kowt... lllala

♥yaya budak suka embun♥ said...

kesimpulannya..
pakai la kain basah masa mandi..tak pakai sat g ada benda intai. kan kan kan

nora amila ghazali said...

yaya: yes3... pandai

abang said...

masa kecik dulu ada dengar citer cam tu , la ni pun ada juga ...

nora amila ghazali said...

abg: :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service