Sunday, April 3, 2011

Toturial adobe photoshop: gambar dalam tulisan


assalamualaikum semua....
ampa semua nampak kan header nora kat atas tue???
tak nampak ish3.. ampa nie.. kedabak tue besar atas tue..
hhahaha.. ada yang teringin nak buat cam tu tak???
ada?? heheh mestila ada sebab ramai dah tanya kat nora aritue...

tapi nora nie tak der masa la nak buat entry toturial..
dan arinie.. haaaaa... terasa nak buat.. errrr.. hihihi...
first2 apa kena ada software xara3d.. napa?? sebab nak tulisan 3d muahhaha...
okeh2... nak download xara3d klik sini..

nora dah bagi link. haaaa cepat pi download..
nora nak ajar nie.. tapi nak guna xara3d tue pandai2 la godek no...
lepas ja ampa buat tulisan tue.. sila masukkan kedalam adobe photoshop seperti dibawah nie..

ha... okelah untuk yang nie nora nak tunjuk guna gambar kat sebelah tue...
hihiihihhi.. malu plak.. lepas tue tarik gambar masuk dalam tulisan tue na..

then macam besa... resizekan gambar tue... ikut kesukaan okeh...
anak panah kat atas tue adalah kebesaran yang korang nak..
so nora kecik sampai muat kat huruf... so kalau nak kejelasan.. boleh ubah..
zoom kan... macam anak payah kat sebelah kanan.. okeh??


seterusnya klik pemadam.. kecikkan pemadam.. n padam kat mana nak buang...
tapi ingat!!!! pastikan korang dah klik kat sebelah kanan tue.. dalam kotak merah..
sebab apa?? kalau korang tak klik dulu.. kang yang lain yang terpadam...

bila dah padam2.. jadilah seperti gambar diatas...
nampak kan??? dia dah duduk dalam huruf.. comei tak... errr malu..


ha yang nie setelah dimasuk banyak2.. sowila tak siap lagi.. hhohoh..
tapi contoh ada kat atas nuuuuu..,,.. comei kan...???
errrr puji diri sendiri plak.. dah3,,,


SELAMAT MENCUBA...

p/s: harap lepas nie along nadh zher ee leh buat header yang cun cm nora gak erk..

nak tengok toturial photoshop yang lain??
klik link bawah nie na..

transparent background gambar

gambar atas gambar

13 comments:

Manja (let it be my sweet name) said...

wah, tambah lagi ilmu manja nie

Pencuci Muka yang Korang Guna?

tomatokering :) said...

COMELLL ! KENA BELAJAQ NI..WUU

nora amila ghazali said...

manja: waaaa bagus2..

nora amila ghazali said...

tomato: bagus2.. belajar!!

fRaMe+LenSeS said...

thx cheQ. suka sgt.. ;)

angah said...

nora da siap ka pic nie.?angah nk copy nie msuk dlm pendrive nie..
comel photoshop xleh guna la..

nora amila ghazali said...

along: hheheheh tq sebab suka.. weeee

angah: errr belum la... nora tak sempat nak buat..

Ajie Mohd Tahir said...

whoa.smart lah.hehe.nnti nak try lah.XD
btw,lme tak snggh sini. :)

nora amila ghazali said...

ajie: heheh.. betul2.. nora pun lama ta nmpak ajie.. hihi

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

WIWIT...

MAKE SURE MUKA GK NMPAK TAU HAHA

nora amila ghazali said...

cik gksb: dh besar dah nora buh tue.. tak nampak ka???

Kery_6789 said...

cantik...ape kate nora wat untuk sy?hehehe

nora amila ghazali said...

kery: errrr.... hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service