Friday, November 5, 2010

Meh la try!!

meh2 dekat2 cikit... nampak tak gambar kat bwah tue?????

menu nie sesuai dimakan waktu ptg... so ptg nie ada spa2 terpkir nak masak2????
hehehehe... aritu ada buat menu nie kat umah n tu kat atas tu hasilnya...
nampak sedap tak?? hahahaa... sgja ja bbh nak bg terliur... huhu
hurm... dh2 mengarut ja...
ok... baru2 nie ada bbuh dlm fb gmbar2 nie... rmai gak la yg nk mkn bnda nie..
mau tak nya..terliur kot hihi...
tp bagi spa2 yang tak bapa mnat ngn menu western nie...
msti tak mnat nak mkn... hihi...

ok so now nora nak kongsi la ngn korang dia punya isi kandunga n cara nak masaknya erk...
nnti blehla korang buat ptg nie or esok ka... ala bahan2 dia pun tak ssh nak cari...
tak pun buat cm nora ubah2 cikit..... hehhehehe

BAKED POTATO AND CHEESE FRITTATA

Bahan2nya:
4 biji kentang sederhana besar (800 gm)
4 biji telor (pukul cikit erk... )
1/2 cawan cincangan daging (* tapi nora guna sosej ayam ja...)
i biji tomata (potong dadu..)
2 labu bawang besar (sederhana jer... then hiris nipis..)
1 sudu besar hirisan daun pasley (*guna daun sup n daun bawang pun boleh)
1 cawan parutan cheddar cheese (*nora guna mozarella cheese)

cara membuatnya:
1. panaskan oven pada suhu 180C dan griskan loyang (ambik je loyang besar mana pun tp agak2 la yer... hihi).
2. parut kentang, then perah buang sikit airnya.
3. then campur semua bahan yang disenaraikan... tp diingatkan tinggallah cheese tu separuh erk... untuk diletakkan kat atas..
4. gaul rata dan masukan dalam loyang.
5. taburkan cheese yang selebihnya kat atas bahan2 yang kita dh bbuh dalam loyang tadi..
6. masukan dalam oven n bakar selama 40 minit atau sehingga kekuningan...
7. lastly bila dh masuk.. sejukkan dulu then potong n sedap dihidangkan bersama sos cili n mayonis..

cubala try...!!! hehheehe..

p/s: nnti dh try gitau la apa pndgan n perasaan korang bila dh cuba resepi nie tau... ni pun nora dapat melalui pak cik google.. hehhehe.... SELAMAT MENCUBA!!!

1 comment:

mekdonel said...

The real true great blog:

www.fdausamad.blogspot.com

Baca few entries..serius ketagih!

i dont lie dude..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service