Thursday, November 25, 2010

Tips penjagaan rambut..


salam semua... huhu...
buat pe tuh??? dah makan ker???
huhu... kali nie.. nora terasa nak bagi tips untuk penjagaan rambut..
huhu... nak tak???
hehehehe... meh2 tengok kat bawah nie... ok???


1) pastikan shampoo yang korang guna tue memang bersesuian ngan rambut korang...
kalau tak memang rosakan la rambut tue.. kalau habis tak pasti ha tanya pada yang pakar..
contoh??? ala orang yang duk jaga bahagian shampoo tu la...

2) ha pada yang pakai tudung macam nora... huhu... pastikan rambut korang tue kering dulu tau.. jangan men pakai jer... nnti rambut korang jadi berbuah...
nnti mula la nak potong rambut,.. kan2???

3) ha masa korang keringkan rambut tue dengan menggunakan tuala...
pastikan lurutkan kat rambut tue dengan lembut... jangan kasar2 tau...

4) jangan sikat rambut selagi rambut tak kering... kenapa???
nnti rambut korang cepat putus.. then kalau nak sikat.. pastikan sikat dari bawah..
kenapa..?? bila korang sikat dari bawah... rambut tue tak la kusut sangat...
bila dah sikat bawah then baru sikat atas jadi rambut tue akan jadi elokla... huhu..

5) ha nie kawan nora yang gitau... kalau nak rambut cantik... sebelum tidur..
ambik masa dalam 2-3 minit sikat rabut dulu... jangan terus tidur dengan rambut
yang kusut tau...

6) untuk pastikan rambut korang cantik jer... sebelum mandi sikat dulu..
so rambut korang tak la kusut sangat bila lepas mandi... ok??

7) ha untuk penggunaan syampoo... nora ada dengar ada pakar cakap..
kalau nak rambut cantik kena selalu syampoo tau... tiap2 hari pun tak per...
kalau rambut berminyak elokla basuh selalu.. minyak tue tak elok untuk pertumbuhan rambut..

oklah cukup la... nnti kalau ada lagi nora selit2 lagi.. ok????
selamat mencuba!!

9 comments:

efa said...

nice info...dh letih sesangat cmna nk sikat time sblum mau tido huhu :)

momochan said...

bukan ke kalu shampoo hari2 rambut leh rosak?

nora amila ghazali said...

efa: hihihi... itu kena ikut diri sendiri la... nak yang cantik kena la buat huhu...

momo: tapi kalu tak syampoo nnti minyak yang keluar dari rambut tue terkumpul... tak elok untuk rambut... tapi kalau takut sangat... buat la 2-3 kali seminggu..

hans said...

dah lama aku xsikat rambut
guna jari jer
hehehe

P/S :Dasyat! Memang Dasyat! Kepada Lelaki! Awas Jika Anda Berjalan Keseorangan!

P/S : Kutipan Filem 2 Alam? Korang Tahu Ker Dah Berapa Juta? Meh Tengok Sini

nora amila ghazali said...

hak2... laki ok la... huhu

efyna.pinkladies said...

kalau shampoo hari2 tu makin kering rambut tu. hee~

nora amila ghazali said...

huhu... bergantubg pada rambut... kalau rmbut jenis berminyak baru kena selalu,,,

Adam Idris said...

sblum tidur sikat rambut?
petua org tua tu...
hehe

nora amila ghazali said...

huhu,,... yaka.?? tapi yang nie kawan nora yang gitau chinese... memang cntik arr rambut dia..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Teman Bloggers..

jom check page rank blog kita!!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service